ГоловнаСвіт

Тіллерсон позапланово відвідає Лондон у зв'язку з терактом в Манчестері

Британська поліція перестала ділитися із США інформацією щодо теракту в Манчестері через витоки.

Тіллерсон позапланово відвідає Лондон у зв'язку з терактом в Манчестері
Фото: podrobnosti.ua

Голова Державного департаменту США Рекс Тіллерсон, який зараз перебуває разом з президентом Трампом у закордонному турне, здійснить позаплановий візит до Лондона у зв'язку з останнім терактом в Манчестері.

Про це йдеться в офіційному повідомленні відомства, поширеному в четвер, передає Укрінформ.

"Держсекретар США Рекс Тіллерсон здійснить свій перший офіційний візит до Лондона в п'ятницю, 26 травня, де зустрінеться з міністром закордонних справ Борисом Джонсоном і висловить співчуття у зв'язку з терактом в Манчестері 22 травня від імені американського народу британському народу та уряду Її Величності", - наголошується в оприлюдненому документі.

Крім того, Рекс Тіллерсон "підтвердить прихильність Америки до особливих відносин між Сполученими Штатами і Сполученим Королівством", а також висловить солідарність у боротьбі з тероризмом у всіх частинах світу.

Під час візиту передбачається спільний брифінг глав зовнішньополітичних відомств Великобританії і США.

Раніше повідомлялося, що британська поліція перестала ділитися з владою США інформацією теракту в Манчестері через витоки деталей розслідування з американської сторони, які розгнівали уряд Великобританії.

Теракт у Манчестері відбувся 22 травня. В результаті вибуху на концерті Аріани Гранде загинули 22 людини, 64 отримали поранення. Сама співачка не постраждала, але вирішила перервати гастролі. Відповідальність за напад взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава". Виконавцем теракту вважають 22-річного британця Салмана Абеді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram