ГоловнаСвіт

Апеляційний суд США відмовився відновити дію указу Трампа про мігрантів

Рішення, спрямоване проти мусульман, може порушувати конституцію США

Апеляційний суд США відмовився відновити дію указу Трампа про мігрантів
Фото: EPA/UPG

Федеральний окружний апеляційний суд штату Вірджинія в четвер, 25 травня, відмовив у відновленні дії другого антиміграційного указу президента Дональда Трампа, який накладав заборону на поїздки в США для громадян шести мусульманських держав.

Рішення було ухвалене більшістю голосів колегії суддів. Десять з 13-ти суддів висловилися за відмову у задоволенні клопотання міністерства юстиції США, передає DW.

Судді вирішили, що аргументи Мін'юсту про те, що антиміграційний указ продиктований національною безпекою, є "непереконливими", і відзначили, що рішення, спрямоване проти мусульман, може завдати "непоправної шкоди" людям, яких воно стосується, а також може порушувати конституцію США, інформує Reuters.

Нагадаємо, що другий указ президента США, який посилює імміграційний режим для громадян низки мусульманських держав та тимчасово призупиняє програму США з прийому біженців, був підписаний 6 березня і мав набути чинності 16 березня. Однак за кілька годин до набуття документом чинності, 15 березня, його виконання було призупинене федеральним суддею в штаті Гаваї.

На наступний день, 16 березня, федеральний суд у Грінбелті (штат Меріленд) призупинив дію тільки тих розділів указу Трампа, які накладали тимчасову заборону на в'їзд в країну громадян шести країн, де більшість населення складають мусульмани: Ірану, Лівії, Сирії, Сомалі, Судану та Ємену.

Трамп підписав свій другий антиміграційний указ після того, як його попередній аналогічний указ був заблокований федеральним судом в Сіетлі (штат Вашингтон).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram