ГоловнаСвіт

На саміті НАТО Трамп попередив про загрозу з боку Росії

Глава Білого дому знову наполегливо закликав партнерів по НАТО збільшити витрати на оборону.

На саміті НАТО Трамп попередив про загрозу з боку Росії
Фото: EPA/UPG

На саміті НАТО в Брюсселі президент США Дональд Трамп закликав партнерів Вашингтона по альянсу враховувати загрозу з боку Росії.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

"НАТО майбутнього має дуже пильно зосередитися на тероризмі та проблемі міграції, а також на загрозі з боку Росії для держав на східних і південних кордонах НАТО", - заявив Трамп.

Він закликав партнерів Вашингтона по Північноатлантичному альянсу до спільної рішучої боротьби з тероризмом.

"Ми повинні бути твердими, ми повинні бути сильними, ми повинні бути пильними", - зазначив президент США, підкресливши, що терор загрожує всьому людству.

Глава Білого дому не зробив виразної заяви про прихильність США до статті 5-ї натовського Статуту, в якій мова йде про колективну безпеку, зате знову наполегливо закликав партнерів по НАТО збільшити витрати на оборону.

23 країни-члена НАТО заборгували американським платникам податків гігантські суми грошей, заявив президент США. Він назвав узгоджену союзниками по НАТО частку асигнувань на військові потреби в обсязі 2 відсотків від ВВП мінімумом, враховуючи економічний потенціал цих держав. Трамп, однак, зазначив, що багато партнерів по альянсу не виконають навіть цих мінімальних, за його словами, фінансових зобов'язань.

Раніше в травні повідомлялося, що Дональд Трамп задоволений обіцянками союзників по НАТО збільшити витрати на оборону, але розгляне питання про вихід з Альянсу, якщо вони не виконають ці зобов'язання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram