ГоловнаСвіт

Морпіхи Індонезії почали експлуатацію українських БТР

Індонезійські морські піхотинці несуть службу на українських БТР від початку травня.

Морпіхи Індонезії почали експлуатацію українських БТР
БТР-4М в Индонезии
Фото: dsnews.ua

Багатоцільовий морський батальйон морських піхотинців Індонезії почав експлуатацію п'яти українських БТР-4М, які були поставлені ДП Спецтехноекспорт у січні 2017 року.

Про це заявив директор Спецтехноекспорту Павло Барбул, повідомляє прес-служба підприємства, передає "Ліга.Бізнес".

"Завершилася процедура передачі нових українських бронетранспортерів у визначені міністерством оборони Індонезії військові частини. Так із початку травня 2017 року індонезійські морпіхи несуть службу, в тому числі на БТР-4М. Перед цим наша техніка пройшла серію випробувань в Індонезії, показавши відмінні амфібійні можливості, точність стрільби з різних видів озброєння, високі прохідні можливості в гірській місцевості", - зазначив Барбул.

Раніше повідомляли, що постачання п'яти бронетранспортерів БТР-4-М, виготовлених на ДП Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова, що входить до складу ДК Укроборонпром, відбулося в рамках підписаного у 2014 році контракту між Спецтехноекспортом і Міністерством оборони Індонезії.

Нагадаємо, перед тим як прийняти в експлуатацію, Міноборони Індонезії провело випробування українських бронетранспортерів на своїй території. Спецкомісія Міноборони Індонезії підтвердила, що українські бронетранспортери відповідають вимогам замовника за всіма 47 оцінними параметрами.

Зазначимо, що раніше низка ЗМІ поширювали фейкову інформацію про нібито відмову Індонезії від закупівлі української бронетехніки. У Спецтехноекспорті назвали поширення таких чуток елементом інформаційної війни проти української оборонної промисловості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram