ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Головний редактор "Эха Москвы" розповів у суді про погрози Нємцову від "кадировців"

Нємцов говорив Венедиктову, що не хоче повертатися в Москву, оскільки боїться, що його посадять або вб'ють.

Головний редактор "Эха Москвы" розповів у суді про погрози Нємцову від "кадировців"
Борис Немцов
Фото: EPA/UPG

У день вбивства російський опозиціонер Борис Нємцов розповів, що погрози на його адресу від "кадировців" почастішали.

Про це повідомив головний редактор радіостанції "Эхо Москвы" Олексій Венедиктов, який виступив свідком у суді, пише "Медиазона"

"Він говорив, власне, не чеченці, а кадировці", - наголосив Венедиктов.

Венедиктов розповів, що в 2014 році зустрічався з Нємцовим і його сім'єю в Ізраїлі. Тоді політик сказав, що не хоче повертатися в Москву, оскільки боїться, що його посадять або вб'ють. Венедиктов порадив йому взяти охорону.

Пізніше "Коммерсант" і "Новая газета" опублікували відео перших допитів обвинувачених у вбивстві Нємцова. На одному з них Дадаєв розповідає, як він убив Нємцова. За його словами, причиною вбивства стала підтримка опозиціонером карикатури на пророка Мухаммеда, опублікованої французьким сатиричним журналом Charlie Hebdo.

Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви 27 лютого 2015 року. Суд розпочав розгляд по суті кримінальної справи про вбивство політика восени 2016 року. На лаві підсудних у ролі ймовірних виконавців убивства виявилися Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеви, Темірлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв. Іх звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 105 КК РФ ("Вбивство, вчинене організованою групою за наймом") і ч. 3 ст. 222 КК РФ ("Незаконне придбання, передача, зберігання, перевезення і носіння вогнепальної зброї і боєприпасів").

У Вашингтоні з\'явиться площа Бориса Нємцова

Спочатку Дадаєв визнав свою провину, але в квітні заявив про свою невинуватість у суді. Він пояснив, що під час затримання визнав свою провину, щоб "інших не чіпали".

За версією слідства, можливим організатором злочину є колишній офіцер батальйону "Північ" Руслан Мухудінов. Звинувачення йому пред'явлено заочно. З листопада 2015 року він перебуває в міжнародному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram