ГоловнаСвіт

Генпрокурор США приховував контакти з послом РФ у документах на допуск до держтаємниці, - CNN

"Сешнс не повідомив про контакти в анкеті, в якій потрібно перерахувати "будь-які контакти" офіційної особи або членів його сім'ї з "іноземним урядом".

Генпрокурор США приховував контакти з послом РФ у документах на допуск до держтаємниці, - CNN
Джефф Сешнс
Фото: EPA/UPG

Генпрокурор США Джефф Сешнс під час процедури оформлення доступу до секретної інформації промовчав про свої контакти з російським послом Сергієм Кисляком.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на представників Мін'юсту США.

"Сешнс не повідомив про ці контакти в анкеті, в якій потрібно перерахувати "будь-які контакти" офіційної особи або членів його сім'ї з "іноземним урядом" або його представниками за останні сім років", - повідомив співрозмовник телеканалу.

При цьому, за інформацією видання, Сешнс у 2016 році зустрічався з Кисляком щонаймеше двічі.

Представник Мін'юсту США Сара Флорес розповіла телеканалу, що анкету майбутньому генпрокурору допомагав заповнити співробітник ФБР, який зазначив, що в ній не потрібно вказувати зустрічі, які проводив Сешнс на посаді сенатора.

Раніше стало відомо, що Сешнс промовчав про бесіди з послом і під час слухань у Сенаті, пов'язаних із його призначенням на посаду генпрокурора.

Про зустрічі Сешнса з Кисляком на початку березня повідомила The Washington Post. За даними газети, перша відбулася у вересні в офісі Сешнса, коли він був сенатором, а друга - в липні, коли він уже займав пост радника Трампа.

Після публікації демократи в Палаті представників США зажадали відставки Сешнса. Сам генпрокурор оголосив про самовідвід від розслідувань, пов'язаних із виборчою кампанією Трампа.

У лютому через звинувачення в приховуванні інформації про зустрічі з Кисляком покинув свій пост радник Білого дому з безпеки Майкл Флінн. Він, а також колишній голова передвиборного штабу Трампа Пол Манафорт - фігуранти розслідування ФБР про зв'язки команди Трампа з російськими чиновниками і спецслужбами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram