ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

США вдвічі збільшили інтенсивність ударів по ІДІЛ

Трамп наказав Пентагону змінити тактику задля викорінення джихадистів.

США вдвічі збільшили інтенсивність ударів по ІДІЛ
Фото: www.1news.az

Міжнародна коаліція на чолі з США майже на 50% збільшила кількість бомб, які скидають на позиції терористичного угруповання "Ісламська держава".

Про це повідомляє USA Today. 

Центральне командування ВПС США повідомляє, що з січня по квітень 2017 року проти бойовиків були застосовані загалом понад 14 тис. ракет, бомб та інших боєприпасів. Минулого року називали цифру 9,4 тис.

Представник Центрального командування ВПС підполковник Даміен Пікарт заявив, що збільшення числа авіаударів "можна пояснити збільшенням темпів операцій як в Іраку, так і в Сирії, оскільки ми цілимося і знищуємо ІДІЛ".

Крім того, як повідомив USA Today аналітик Інституту вивчення війни Кріс Хармер, армія США збільшила число військових радників в Іраку та Сирії.

Пентагон направив близько 1000 військових до Сирії і близько 5000 до Іраку, в тому числі сотні радників, які працюють із місцевими наземними військами. Крім того, президент США Дональд Трамп наказав Пентагону змінити тактику, щоб оточити бойовиків, тим самим запобігти їхній утечі в останній момент. Раніше терористам неодноразово вдавалося втекти від підтримуваних США місцевих військ, зазначає видання.

Нагадаємо, раніше в травні повстанці в Сирії вибили ІДІЛ зі стратегічно важливого міста Табка. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram