ГоловнаСвіт

Білий дім заявив про відсутність доказів змови штабу Трампа і Кремля

Екс-глава ЦРУ засудив публікацію ЗМІ "зливів" інформації з боку чиновників США.

Білий дім заявив про відсутність доказів змови штабу Трампа і Кремля
Фото: wall.alphacoders.com

В адміністрації президента США вважають, що сьогоднішні свідчення колишнього директора ЦРУ Джона Бреннана в Комітеті Палати представників з розвідки вказали на відсутність доказів змови між представниками виборчого штабу Дональда Трампа і Кремлем. Про це йдеться у заяві, поширеній Білим домом, передає Голос Америки.

"Сьогоднішні слухання підтверджують те, про що ми вже давно говорили: хоча розслідування проводиться вже рік, досі немає доказів змови між Росією та виборчим штабом Трампа, і що президент колись погрожував джерелам розвідки чи розповсюдження інформації між розвідувальними агентствами. Також ми дізналися, що навіть директор ЦРУ в адміністрації Барака Обами вважає витоки конфіденційної інформації "жахливими", а тих, хто стоїть за ними, необхідно "вистежити", - йдеться в документі.

Як повідомляється, під час виступу в Палаті представників Конгресу США Джон Бреннан неодноразово підкреслив, що отримав достатню кількість розвідувальних даних про контакти представників штабу Трампа з Росією, щоб вважати обґрунтованим проведення розслідування з цього приводу з метою встановити, чи були ці контакти порушенням законодавства США. Водночас він заявив, що висновки про характер контактів не належать до його компетенції.

Бреннан також заявив, що на основі тих даних, які були доступні йому на посаді директора ЦРУ, не можна було б робити висновок про існування змови між штабом Трампа і Кремлем. Бреннан також засудив публікацію ЗМІ "зливів" інформації з боку чиновників США.

Як повідомлялося раніше сьогодні, Трамп збирає команду юристів для справи про зв'язки з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram