ГоловнаСвіт

Президент Філіппін перервав візит до Москви через "зміну обставин"

Раніше у вівторок Дутерте запровадив воєнний стан у провінції на півдні країни.

Президент Філіппін перервав візит до Москви через "зміну обставин"
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Президент Філіппін Родріго Дутерте, який напередодні прибув до Москви з офіційним візитом, змушений перервати його і повернутися в Манілу, передає ВВС.

За даними видання Philippine Star, літак Дутерте повинен вилетіти з Москви у вівторок ввечері, а не в п'ятницю, як планувалося.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив виданню РИА Новоси, що особиста зустріч Дутерте і Путіна, призначена на 25 травня, відбудеться сьогодні, після повернення російського лідера з Краснодара. За словами Пєскова, це пов'язано з тим, що у Дутерте "змінилися обставини".

Раніше у вівторок Дутерте запровадив воєнний стан в провінції Мінданао на півдні Філіппін. Причиною цього стали зіткнення філіппінських військових з угрупованням, пов'язаним з ісламістським угрупованням "Ісламська держава".

В результаті були вбиті три співробітники сил безпеки, ще 12 отримали поранення. Зіткнення почалися після того, як військові і поліція почали обшуки в квартирі, де ховалися 15 бойовиків.

Повідомляється, що озброєні люди захопили частину міста Мараві з населенням 200 тисяч жителів. На знімках, опублікованих в соцмережах, видно, як озброєні люди ходять вулицями Мараві і встановлюють чорний прапор, схожий на прапор ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram