ГоловнаСвіт

Поліція встановила особу нападника в Манчестері, - Мей

Британія не планує підвищувати рівень терористичної загрози до максимального.

Поліція встановила особу нападника в Манчестері, - Мей
Тереза Мэй
Фото: d.christiantoday.com

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що поліція і служби безпеки встановили особу смертника, винного у вибуху на концерті в Манчестері, однак оприлюднити інформацію поки не поспішають.

Про це повідомляє The Guardian

Вона також наголосила, що атакуючий здійснив напад один, але ще не відомо, чи допомагав йому хтось у підготовці.

Мей також заявила, що в найближчому майбутньому вирушить у Манчестер, щоб зустрітися з головою місцевої поліції, мером і екстреними службами.

Голова британського уряду засудила напад, відзначивши, що він вирізняється своїм "жахливим, нудотним боягузтвом". За її словами, "терористам ніколи не вдасться побороти дух Манчестера, а Британія не буде розбита".

Також Мей зауважила, що рівень загрози Сполученому Королівству залишається серйозним, а це означає, що нова терористична атака вельми ймовірна. При цьому рівень терористичної загрози не буде підвищено.

Тим часом королева Єлизавета II у своїй заяві висловила, наскільки вона була шокована тим, що трапилося, а також подякувала екстреним службам і жителям Манчестера за чуйність до своїх співгромадян.

Як повідомляли, напередодні вночі під час концерту Аріани Гранде на стадіоні "Манчестер Арена" стався вибух, у результаті якого загинули 22 особи, 59 постраждали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram