ГоловнаСвіт

Молдова готова до діалогу з Придністров'ям, - віце-прем'єр-міністр

У МЗС РФ сподіваються на швидке відновлення переговорів щодо Придністровського врегулювання у форматі "5+2".

Молдова готова до діалогу з Придністров'ям, - віце-прем'єр-міністр
Георге Бэлан
Фото: anna-news.info

Влада Молдови виступає за активізацію діалогу з невизнаним Придністров'ям у рамках діючих переговорних платформ.

Про це заявив віце-прем'єр Молдови Георге Балан під час зустрічі в Кишиневі з послом з особливих доручень МЗС РФ Сергієм Губарєвим, повідомляє "Укрінформ".

"Влада Республіки Молдова відкрита для активізації діалогу в рамках усіх існуючих переговорних платформ, включаючи робочі групи експертів", - зазначив Балан.

Губарєв, своєю чергою, висловив надію на швидке відновлення переговорів щодо Придністровського врегулювання у форматі "5+2".

Сторони також дійшли єдиної думки про необхідність зосередити зусилля на вирішенні життєво важливих проблем жителів обох берегів Дністра.

Раніше Губарєв заявив, що під час візиту до Кишинева і Тирасполя планує обговорити низку питань, які будуть згодом внесені до порядку денного переговорів щодо Придністровського врегулювання у форматі "5+2" за участю Молдови та Придністров'я, України, ОБСЄ та Росії, ЄС і США.

Придністровська Молдовська Республіка проголосила свою незалежність у 1990 році. При цьому жодна країна-член ООН не визнала ПМР суверенною державою. "Влада" республіки неодноразово просила Москву включити її до складу Росії. Наприклад, у 2006 році в республіці пройшов референдум, на якому 97,2% місцевих жителів проголосували за приєднання до Росії, проте голосування було визнано легітимним лише Росією.

Як повідомляли на початку березня, в Придністров'ї вирішили зробити російський триколор другим державним прапором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram