ГоловнаСвіт

Число жертв теракту в Манчестері зросло до 22 осіб (Оновлено, додано відео)

Вибух улаштував смертник.

Число загиблих під час вибуху на стадіоні "Манчестер Арена" зросло до 22 осіб. Серед загиблих є діти, повідомила місцева поліція.

Вибух здійснив один чоловік, який проніс вибуховий пристрій зі собою. Він загинув. Влада перевіряє, чи не входив смертник до складу угруповання, передає The Guardian.

Вибух прогримів увечері 22 травня під час концерту співачки Аріани Гранде. Раніше повідомляли про 19 загиблих і 59 постраждалих.

Голова уряду Великобританії назвала подію терактом. Тереза Мей, а також лідери інших британських партій призупинили передвиборні кампанії в зв'язку з вибухом.

Оновлено: Як повідомляє агентство Рейтер, прихильники терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) в соцмережах привітали теракти і закликали до проведення аналогічних атак в інших місцях. Проте угруповання поки не взяло на себе відповідальність за теракт.

Декілька світових лідерів, включаючи прем'єр-міністрів Греції, Індії, Іспанії, Італії, канцлера ФРН, президентів США і Росії, а також інших політиків висловили співчуття жертвам і родинам загиблих, повідомляє The Guardian

На знак жалоби приспущено прапори на будівлі штаб-квартири Єврокомісії в Брюсселі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram