ГоловнаСвіт

У США хакера з України засуджено до ув'язнення за торгівлю викраденими прес-релізами

29-річний киянин Вадим Єрмолович на злочинній схемі заробив близько 30 млн доларів.

У США хакера з України засуджено до ув'язнення за торгівлю викраденими прес-релізами
Фото: itar-tass.com

У США хакера з України засуджено до тюремного ув'язнення і штрафу за участь у схемі торгівлі викраденими ще не опублікованим прес-релізами з фінансовими даними, на якій він заробив близько 30 млн доларів.

29-річного киянина Вадима Єрмоловича засуджено до 30 місяців позбавлення волі і до сплати понад 3 мільйонів доларів штрафу, передає Радіо Свобода.

Як повідомили в апараті головного федерального прокурора в судовому окрузі Нью-Джерсі, Єрмолович був одним з кількох учасників схеми, яких заарештували в серпні 2015 року в Україні й у США за крадіжку понад 150 тисяч прес-релізів з фінансовою та корпоративною інформацією. Близько 800 цих прес-релізів вони потім продали трейдерам-торговцям акціями ще до офіційного оприлюднення цієї інформації широкому загалу.

За даними звинувачення, трейдери платили хакерам за отримання доступу до серверів, де зберігалася інформація - зокрема у вигляді відсотка від коштів, які вони нелегально заробляли завдяки знанню викраденої інформації, - загалом понад 100 млн доларів.

Єрмолович ще у травні 2016 р. визнав себе винуватим за звинуваченням у викраденні особистих даних за обтяжливих обставин і у змові з метою здійснити злом комп'ютерних мереж. Йому могло загрожувати до 20 років позбавлення волі.

Прокуратура у США звинуватила загалом трьох хакерів і сімох трейдерів, багато з яких пов'язані з Росією, у крадіжці в період з лютого 2010-го по серпень 2015 р. неопублікованих даних агентств ділової інформації Business Wire, Marketwired і PR Newswire. П'ять із них визнали себе винуватими.

Раніше повідомляли, що в Росії затримали 20 хакерів, які заразили вірусом понад мільйон смартфонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram