ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії блогер, який ловив покемонів у храмі, оскаржив вирок

Блогер Соколовський раніше отримав умовний термін.

У Росії блогер, який ловив покемонів у храмі, оскаржив вирок
Руслан Соколовский
Фото: стоп-кадр видео

Захист російського блогера Руслана Соколовського, засудженого за образу почуттів віруючих, оскаржив вирок.

Про це "Интерфаксу" повідомив його адвокат Олексій Бушмаков.

За його словами, скаргу подано у Верх-Ісетський районний суд Єкатеринбурга сьогодні.

У прес-службі Свердловського обласного суду підтвердили, що апеляційна скарга захисту на вирок Соколовському надійшла у Верх-Ісетський районний суд Єкатеринбурга.

Соколовський у серпні 2016 року опублікував на своєму YouTube-каналі відеозапис ловів покемонів у Храмі-на Крові. У вересні його затримали. Спочатку суд заарештував блогера, потім відправив під домашній арешт, а потім знову помістив у СІЗО.

11 травня Верх-Ісетський суд визнав Соколовського винуватим у скоєнні дев'яти епізодів злочину за ч.1 ст.282 КК РФ (розпалювання ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності) і семи злочинів за ч.1 ст.148 КК РФ (публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства і вчинені з метою образи релігійних почуттів віруючих). Також у вироку йшлося, що блогер без дозволу придбав спеціальний технічний засіб - ручку з вбудованим відеореєстратором і був визнаний винним в незаконному обігу цих засобів (ст.138.1 КК РФ). Соколовського засудили до 3,5 року умовно.

Прокуратура вимагала для блогера 3,5 року колонії загального режиму. На думку обвинувача, над Соколовським потрібен серйозний контроль, а його виправлення в колонії-поселенні неможливе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram