ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У російських міністерствах почали економити на відрядженнях і папері

Заходи економії зачепили п'ять російських відомств.

У російських міністерствах почали економити на відрядженнях і папері
Фото: sitesovety.ru

Російські міністерства скоротили витрати на відрядження і друкування документів.

Про це розповіли агентству RNS джерела в п'яти відомствах, передає "Дождь".

За словами джерела з Мінекономрозвитку РФ, у відомстві працюватиме електронний документообіг. Таке рішення прийняли з метою скорочення витрат на придбання канцелярського приладдя. Крім того, в міністерстві скоротять кількість працівників, які їздять у відрядження, і тривалість поїздок. У відомстві планують моніторити ціни квитків на авіаперельоти й обирати оптимальні варіанти, в деяких випадках інтереси міністерства за кордоном представлятимуть працівники торгових представництв.

Скоротити відрядження планують і в Міністі РФ. Деякі поїздки замінять нарадами і конференціями через відеозв'язком. Відомство планує скоротити витрати на папір і поліграфічну продукцію, а також на витратні матеріали для принтерів, сканерів і факсів.

Те саме зроблять і в Мінсільгоспі РФ. У Мінфіні РФ, крім того, заощадять на утриманні службових машин.

Деяких чиновників російського міністерства культури обмежать в польотах бізнес-класом і в користуванні персональним транспортом. "Крім того, є низка істотних обмежень для керівництва міністерства, встановлено ліміти витрат на відрядження для заступників міністра, а також для структурних підрозділів відомства", - заявило джерело з Мінкультури РФ.

У липні 2016 року міністерство ухвалило норми граничних витрат чиновників. Згідно з ними, міністру культури і його заступникам належить раз на три роки планшет за 90 тис. рублів з балансом у розмірі 4 тис. рублів на місяць. Директору департаменту дозволено користуватися планшетом за 60 тис. рублів з 2 тис. на рахунку щомісяця. Для порівняння, в Мінфіні РФ керівникам належить один планшет за 40 тис. рублів. На картриджі для кольорового принтера в міністерстві можуть витрачати понад 9 тис. рублів на рік. Кожному співробітнику належать три відрядження з проїздом за 20 тис. рублів в обидва кінці і проживанням не більш ніж 5 тис. рублів на добу, тривалість відрядження не повинна перевищувати три доби.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року Мінекономіки Росії передбачило їй 20 років стагнації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram