ГоловнаСвіт

Німеччина повинна сприймати Україну як частину Європи, всупереч російській пропаганді, - депутат Бундестагу

І це - відповідальність Німеччини.

Німеччина повинна сприймати Україну як частину Європи, всупереч російській пропаганді, - депутат Бундестагу
Марлуїза Бек
Фото: marieluisebeck.de

Німеччина повинна сприймати Україну як частину Європи, а не буфер між ЄС і Росією.

Про це в коментарі LB.ua розповіла спікерка з питань політики в Східній Європі Фракції «Спілка 90/Зелені» Марілуїзе Бек за результатами дебатів щодо проекту резолюції «Історична відповідальність Німеччини перед Україною».

«Я приємно здивована тим, що багато колег у німецькому Бундестазі скористалися можливістю і під час дебатів відзначили право України на самостійність», - повідомила депутат.

За її словами, під час дебатів було, зокрема, визнано, що винищення євреїв і слов'янського населення під час Другої світової війни в Німеччині часто сприймається як війна проти сьогоднішньої Росії, хоча вона значною частиною відбувалася на території сучасної України.

«Наша відповідальність в Німеччині бачити цю частину історії і самостійність України і сприймати її як частину Європи. Це важливо, тому що з російської сторони і з боку її пропагандистів у Німеччині робляться спроби створити враження, що Україні було б краще бути буферною зоною або передпокоєм Росії, ніж перебувати в колі західних демократій. У Ялті Сталіну вдалося домогтися поділу континенту. Цей поділ Європи не повинен тривати», - заявила депутат Бундестагу.

За її словами, знання про Україну як про справді європейську державу загубилося з часу поділу Європи. Але сьогоднішні дебати трохи сприяли тому, що «ця біла пляма в нашому сприйнятті історії стала дещо меншою». «Ми сподіваємося, що після цієї першої ініціативи дискусія триватиме», - повідомила Бек.

«Проект резолюції буде доопрацьовано із залученням істориків у рамках слухань нашої фракції, які відбудуться 20 червня в Бундестазі. Ми сподіваємося провести подібні слухання в Раді разом з нашими українськими колегами», - зазначила депутат.

Вона додала, що партії ХДС-ХСС і СДПН працюють над резолюцією щодо Східного Партнерства заради миру. «Я б хотіла, щоб фракції коаліції пішли на те, щоб модифікований з урахуванням їх побажань проект резолюції про історичну відповідальність Німеччини поставили на голосування і схвалили разом з ініціативою щодо Східного Партнерства заради миру», - сказала Марілуїзе Бек.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram