ГоловнаСвіт

Держдеп США не робив офіційних заяв про блокування російських сайтів в Україні

Шимків особисто перевіряв, чи коментував Держдеп це рішення.

Держдеп США не робив офіційних заяв про блокування російських сайтів в Україні
Фото: topwar.ru

Державний департамент США заявив, що не робив офіційних заяв з приводу рішення України ввести санкції проти російських IT-компаній.

Про це повідомляє Голос Америки.

Згідно з повідомленням, Державний департамент США не ухвалив офіційної позиції з цього питання. Однак офіційний представник США сказав, що недавнє рішення українського президента Петра Порошенка обмежити доступ до кількох популярних російських сайтів, таких як пошукова система "Яндекс", підважує закріплене в Конституції України право на свободу слова.

Заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків заявив, що особисто перевірив, чи коментував Держдеп рішення України про блокування російських інтернет-ресурсів.

"Вітаю українську журналістику з поширенням ще одного фейку. Ніяких заяв щодо списку санкцій Держдеп не робив - перевірив особисто! Є заява НАТО, яка чітко визначає дії України як питання безпеки, а не обмеження свободи слова", - написав Шимків у Facebook.

Раніше в четвер Голос Америки повідомив, що Державний департамент США розкритикував рішення про блокування в Україні російських соцмереж та інтернет-ресурсів, включаючи "ВКонтакте" і "Одноклассники".

Як повідомляли, в НАТО підтримали блокування російських сервісів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram