ГоловнаСвіт

Суд у Росії виніс вирок жінці, що прикурила від свічки в церкві

Зваживши на пом'якшувальні обставини, її засудили тільки до штрафу в 15 тис. рублів.

Суд у Росії виніс вирок жінці, що прикурила від свічки в церкві
Архив

Суд у російському місті Бєлгороді виніс вирок 22-річній місцевій жительці, яка прикурила сигарету від свічки в церкві і розмістила фотографії в "ВКонтакте".

Її визнали винною в образі почуттів вірян, але засудили тільки до штрафу в 15 тис. рублів, врахувавши пом'якшувальні обставини, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Дівчину, чиє ім'я не називається, судили за 148-ю статтею Кримінального кодексу Росії - публічні дії, що виражають явну неповагу до суспільства, вчинені з метою образи почуттів вірян. Нещодавно за цією ж статтею було засуджено єкатеринбурзького блогера Руслана Соколовського, який розмістив фото того, як ловив покемонів у храмі.

За версією слідства, обвинувачена чотири рази розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі "ВКонтакте" фотографії, на яких вона зображена в православному храмі в центрі Бєлгорода, "прикурюючи сигарету від свічки".

"Такі дії свідчать про явну неповагу до суспільства і віруючих, ображають їхні релігійні почуття", - йдеться в повідомленні прокуратури про рішення суду.

Дівчину судили за першою частиною статті про образу почуттів вірян, максимальне покарання за якою - рік позбавлення волі.

Нагадаємо, блогера Руслана Соколовського, що ловив покемонів у храмі, в травні суд засудив до 3,5 років умовно і обов'язкових робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram