ГоловнаСвіт

У Вашингтоні з'явиться площа Бориса Нємцова

Перехрестя перед посольством РФ у Вашингтоні буде перейменовано після схвалення законопроекту в Конгресі та підпису президента.

У Вашингтоні з'явиться площа Бориса Нємцова
Борис Немцов
Фото: Сергей Нужненко

Комітет Сенату США з внутрішньої безпеки і урядових справ схвалив 17 травня законопроект, який передбачає перейменування перехрестя перед посольством Росії в Вашингтоні на площу Бориса Нємцова.

Про це йдеться в повідомленні на сайті комітету

Цю інформацію в Twitter підтвердили голова ради Фонду Бориса Нємцова Володимир Кара-Мурза-молодший і головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедиктов.

Щоб законопроект став законом, він повинен бути схвалений голосуваннями Сенату і Палати представників, а також підписаний президентом США Дональдом Трампом.

Мета законопроекту, який спонсорувал сенатор Марко Рубіо, в тому, щоб офіційна адреса посольства Росії у Вашингтоні змінилася, і в ній вказувалася "площа Нємцова". Аналогічний крок було зроблено за радянських часів, коли невеликий простір перед резиденцією посла СРСР в США перейменували на площу Сахарова на честь академіка і дисидента Андрія Сахарова.

Бориса Нємцова застрелили на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви 27 лютого 2015 року. Суд розпочав розгляд по суті кримінальної справи про вбивство політика восени 2016 року. На лаві підсудних у ролі ймовірних виконавців убивства виявилися Заур Дадаєв, Анзор і Шадід Губашеви, Темірлан Ескерханов і Хамзат Бахаєв.

Їх звинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 105 КК РФ ("Вбивство, вчинене організованою групою за наймом") і ч. 3 ст. 222 КК РФ ("Незаконне придбання, передача, зберігання, перевезення і носіння вогнепальної зброї і боєприпасів").

За версією слідства, можливим організатором злочину є колишній офіцер батальйону "Північ" Руслан Мухудінов. Звинувачення йому пред'явлено заочно. З листопада 2015 року він перебуває в міжнародному розшуку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram