ГоловнаСвіт

Екс-голова ФБР Мюллер розслідуватиме втручання Росії у вибори в США

"Спеціальний прокурор матиме всі необхідні ресурси для проведення ретельного та повного розслідування".

Екс-голова ФБР Мюллер розслідуватиме втручання Росії у вибори в США
Фото: EPA/UPG

Мін'юст США призначив колишнього директора ФБР Роберта Мюллера спецпрокурором з розслідування втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.

Про це повідомляють на сайті міністерства юстиції США.

"Як діючий генпрокурор я вирішив, що в громадських інтересах застосувати свої владні повноваження і призначити спеціального прокурора, який взяв би на себе відповідальність за цю справу", - заявив заступник генпрокурора США Рід Розенштейн.

Згідно з розпорядженням Мін'юсту, Мюллеру доручено розслідувати "будь-які зв'язки і (або) координацію між російським урядом й особами, пов'язаними з виборчою кампанією президента США Дональда Трампа".

"Спеціальний прокурор матиме всі необхідні ресурси для проведення ретельного та повного розслідування, і я впевнений, що він дотримуватиметься фактів, застосовуватиме закон і отримає справедливий результат", - заявив Розенштейн.

Мюллер займав посаду директора ФБР з 2001-го по 2013 рік.

Нагадаємо, розслідування втручання РФ у вибори президента США ведуть ФБР і комітети розвідки Палати представників і Сенату США. В його рамках ФБР також розслідує можливі зв'язки екс-радника президента Трампа Майкла Флінна і посла Росії в США Сергія Кисляка.

10 травня Трамп несподівано звільнив директора ФБР Джеймса Комі, що стало для багатьох у США шоком і спровокувало звинувачення в тому, що президент США так намагається перешкодити перебігу розслідування. Однак 11 травня новопризначений голова ФБР Ендрю Маккейб заявив, що розслідування триватиме, незважаючи на звільнення Комі.

Раніше розвідка США заявила, що російське втручання у вибори президента відбувалося за наказом президента РФ Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram