ГоловнаСвіт

Макрон зібрав в уряді Франції правих, лівих і центристів

Всього до кабінету увійшли 18 осіб - порівну чоловіки і жінки.

Макрон зібрав в уряді Франції правих, лівих і центристів
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еманюль Макрон у середу, 17 травня, призначив свій перший уряд. Як і обіцяв 39-річний глава держави, до кабінету увійшли представники як правих, так і лівих політичних сил, передає DW.

Зокрема, французьку дипломатію очолив 69-річний соціаліст, міністр оборони в попередньому кабінеті Ле Дріан, а 52-річна член макронівського руху "Республіка в русі", євродепутат Сільві Гулар стала міністром оборони.

48-річний консерватор, екс-міністр сільського господарства Бруно Ле Мер став на чолі міністерства економіки.

69-річний мер Ліона, соціаліст Жерар Коллон очолив міністерство внутрішніх справ. Союзник Макрона, 65-річний центрист Франсуа Байру отримав портфель міністра юстиції, передає агентство новин AFP.

Загалом серед 18 міністрів французького уряду - дев'ять чоловіків і дев'ять жінок, що представляють ліві, праві та центристські проєвропейські політичні сили.

Нагадаємо, в понеділок Макрон назвав ім'я нового прем'єра Франції. Главою уряду стане мер міста Гавр 46-річний "республіканець" Едуард Філіп. Як повідомлялося раніше, після обрання президентом Макрон повинен подолати виклики, пов'язані з парламентськими виборами у Франції, які пройдуть у два тури - 11 і 18 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram