ГоловнаСвіт

У Туреччині видали ордери на арешт 85 співробітників міністерств

Чиновників підозрюють у причетності до невдалої спроби держперевороту.

У Туреччині видали ордери на арешт 85 співробітників міністерств
Фетхуллах Гюлен
Фото: EPA/UPG

У Туреччині в рамках розслідування невдалої спроби перевороту видали ордери на арешт понад 80 співробітників міністерств.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на CNN Turk.

"Турецькі прокурори видали постанову про арешт 85 співробітників Міністерства енергетики та Міністерства освіти в рамках розслідування мережі священнослужителя Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби державного перевороту в липні минулого року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в травні турецька прокуратура попросила 3623 довічні терміни для Фетхуллаха Ґюлена, якого Анкара називає організатором спроби перевороту, що сталася в ніч з 15 на 16 липня 2016 року.

Сам проповідник, який перебуває в США, ці звинувачення відкидає. У вересні 2016 року Туреччина направила США запит про арешт Ґюлена.

Ґюлен, якому зараз 76 років, живе в США в добровільному вигнанні з кінця 1990-х років. Він є духовним керівником руху "Хізмет", який налічує мільйони прихильників в ісламському світі. Ґюлен був найближчим соратником нинішнього президента Туреччини Реджепа Ердогана, а тепер - його головний супротивник. У 2000 році проти нього в Туреччині було розпочато кримінальний процес, який закрили у 2008 році за відсутністю складу злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram