ГоловнаСвіт

Трамп просив голову ФБР припинити розслідування проти Майкла Флінна, - ЗМІ

Президент США зустрічався з Комі і попросив "залишити цю справу в спокої".

Трамп просив голову ФБР припинити розслідування проти Майкла Флінна, - ЗМІ
Дональд Трамп и глава ФБР Джеймс Коми
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп просив голову ФБР Джеймса Комі припинити розслідування про зв'язки зміщеного радника президента з національної безпеки Майкла Флінна з Росією.

Про це повідомили відразу декілька провідних американських ЗМІ, в тому числі The New York Times і The Washington Post, з посиланням на службову записку Комі.

У лютому Трамп зустрічався з Комі і попросив "залишити цю справу в спокої", сказано в ній.

У статті The New York Times йдеться, що звіт Комі є частиною залишеного директором ФБР "документального сліду" - документів, які є свідченням, імовірно, "неналежного" тиску, який Трамп здійснював на проведене ФБР розслідування щод Росії.

Білий дім уже відреагував на публікації, відзначає "Голос Америки". Там заявили, що статті "не є правдивим чи достовірним викладом бесіди між президентом і містером Комі". Як стверджує Білий дім, незважаючи на те, що Трамп неодноразово висловлював свою думку, що Флінн - "порядна людина", він ніколи не просив Комі або когось іншого припинити розслідування стосовно радника з питань національної безпеки.

Водночас лідер демократів у Сенаті Чак Шумер заявив: "Я вражений повідомленням The New York Times про те, що президент, імовірно, намагався припинити проведення розслідування... наступного дня після того, як свідомо розголосив закриту інформацію ворогу. Нашу країну випробовують на міцність безпрецедентним чином... Час покаже".

Сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що Комі повинен дати свідчення на сенатських слуханнях із приводу своїх розмов із Трампом про розслідування щодо Флінна. На думку сенатора, якщо версія Комі про зміст зустрічі з Трампом є достовірною, для продовження розслідування необхідно призначити спеціального прокурора.

Трамп несподівано звільнив Комі минулого тижня, що стало для багатьох у США шоком і викликало звинувачення в тому, що президент таким чином намагається перешкодити перебігу розслідування ФБР про можливі зв'язки його передвиборного штабу з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram