ГоловнаСвіт

Американський підліток помер від кави й енергетиків

Імовірно, 16-річний школяр вжив близько 470 мг кофеїну всього за дві години.

Американський підліток помер від кави й енергетиків
Фото: psfk.com

16-річний підліток з американського штату Південна Кароліна помер від занадто швидкого споживання декількох напоїв з високим вмістом кофеїну, повідомляє ВВС.

Трагедія сталася у квітні під час шкільних занять. Девіс Кріп раптово знепритомнів і помер.

Як установила посмертна експертиза, перед смертю підліток випив латте з "Макдональдсу", великий безалкогольний напій Mountain Dew і якийсь енергетик. Усі три напої він спожив усього за дві години.

Причиною смерті експерти назвали "спричинену кофеїном кардіальну подію, що, ймовірно, призвела до аритмії".

У юнака раніше не було серцевих захворювань, і хоча у свої 16 років Девіс важив 90 кг, він не перебував на обліку як той, що петерпає від ожиріння.

Згідно з повідомленням, йдеться не про передозування кофеїном. Річ у тому, що підліток спожив його за короткий період часу, енергетик же став останньою краплею, що спричинила серцеву аритмію.

Американська академія педіатрії попереджає, що інгредієнти енергетичних напоїв не тестували на дітях і "ніхто не може гарантувати їм безпеку". Лікарі кажуть, що енергетики дають побічні ефекти, в тому числі провокують аритмію і стрибки артеріального тиску.

Одна порція більшості енергетичних напоїв містить дозу кофеїну, еквівалентну трьом горняткам кави, а також 14 чайних ложок цукру. Імовірно, Девіс Кріп вжив близько 470 мг кофеїну всього за дві години.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram