ГоловнаСвіт

В Австралії задумалися про заборону ноутбуків на міжнародних рейсах

В австралійському уряді стурбовані загрозою, що виходить від ІДІЛ.

В Австралії задумалися про заборону ноутбуків на міжнародних рейсах
Малкольм Тернбулл

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл заявив, що його країна може заборонити пасажирам проносити портативні комп'ютери в салон літака на деяких міжнародних рейсах.

Про це повідомляє телекомпанія АВС.

"Ми дуже уважно розглядаємо це питання. Беремо до уваги всю інформацію та поради, які ми отримуємо на міжнародному рівні, і ми дуже тісно працюємо з нашими партнерами. Згодом будь-які рішення будуть офіційно оприлюднені міністром транспорту", - заявив голова уряду.

Як зазначає АВС, заява Тернбулла прозвучала незабаром після повідомлення про те, що президент США Дональд Трамп у розмові з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим поділився секретною інформацією про терористичну загрозу, що виходить від "Ісламської держави", і пов'язана з використанням ноутбуків на повітряних суднах. У Білому домі цю інформацію спростовують.

Нагадаємо, в березні США і Великобританія заборонили ноутбуки та інші електронні пристрої в ручній поклажі на авіамаршрутах із декількох країн з мусульманською більшістю. Раніше в травні повідомляли, що США можуть розширити ці обмеження і на деякі європейські країни. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram