ГоловнаСвіт

Президент Польщі запропонував дату для конституційного референдуму

Владна "Право і справедливість" заявила про підтримку ініціативи президента.

Президент Польщі запропонував дату для конституційного референдуму
Анджей Дуда
Фото: podrobnosti.ua

Президент Польщі Анджей Дуда пропонує провести референдум у країні з приводу зміни конституції РП 11 листопада 2018 року - на 100-річчя відновлення незалежності країни.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню wSieci

"Незабаром я призначу уповноваженого з проведення референдуму. Голосування, яке я призначу за згодою Сенату, могло б відбутися 11 листопада 2018 року або в цей період. Хочу, щоб поляки вперше з часу зміни ладу могли самі вирішити, якою має бути країна", - заявив Дуда.

Голова МВС Польщі, один з лідерів владної партії "Право і Справедливість" (PiS) Маріуш Блащак у понеділок заявив, що PiS підтримає ініціативу президента.

Президент Польщі Анджей Дуда оголосив про необхідність проведення у 2018 році референдуму про доцільність зміни нинішньої конституції 3 травня - в День конституції РП. Дуда зазначив, що поляки мають право висловитися з приводу того, чи добре функціонує нинішня конституція, прийнята в Польщі 1997 року, чи задоволені поляки нинішнім устроєм, чи потребує він змін і чи гідні Польща і поляки нової Конституції.

Політики низки опозиційних партій після цього заявили, що пропозиція Дуди викликає занепокоєння, оскільки зараз немає жодних підстав змінювати конституцію.

Нагадаємо, що 6 травня в Польщі тисячі демонстрантів вийшли на антиурядовий марш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram