ГоловнаСвіт

Трамп заявив, що не перебуває під слідством ФБР

Наступник звільненого директора бюро не підтвердив це.

Трамп заявив, що не перебуває під слідством ФБР
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що не є об'єктом розслідування ФБР, а звільненого ним у середу директора бюро Джеймса Комі назвав "саморекламником" і "позером".

В інтерв'ю NBC News Трамп також сказав, що особисто прийняв рішення звільнити голову ФБР, пише Бі-бі-сі.

Джеймс Комі очолював розслідування передбачуваного втручання Росії у виборчу кампанію в США і можливої таємної змови між співробітниками виборчого штабу Трампа і представниками Кремля.

У своєму першому після звільнення директора ФБР інтерв'ю Трамп розповів, що цікавився в Комі, чи перебуває під слідством сам президент.

"Я попросив: якщо можна, повідомте мене, чи під слідством я? Він відповів: ви не під слідством", - повідомив Трамп.

"Я знаю, що не перебуваю під слідством", - повторив президент.

Тоді Трамп зробив заяву, що ставить під сумнів вчорашнє офіційне пояснення Білого дому, згідно з яким президент звільнив Комі за рекомендацією вищих чиновників Мін'юсту.

"Він саморекламник. Він позер. У ФБР був бардак. Я збирався звільнити Комі, це було моє рішення, - заявив Трамп. - Я збирався його звільнити незалежно від рекомендації".

У Білому домі назвали розслідування стосовно Росії, "ймовірно, одним з найбільш неважливих завдань" з-поміж тих, якими займається зараз ФБР.

Однак виконувач обов'язків директора ФБР Ендрю Маккейб заявив у четвер, що це "дуже важливе розслідування".

Виступаючи в четвер перед комітетом розвідки сенату, Маккейб також спростував твердження Білого дому про те, що колишній директор нібито втратив довіру своїх співробітників.

"Я можу з упевненістю сказати вам, що в переважної більшості співробітників були хороші і довірчі відносини з директором Комі", - сказав Маккейб.

Виконувач обов'язків директора ФБР пообіцяв не інформувати Білий дім про перебіг розслідування і повідомляти сенатський комітет про будь-які спроби втрутитися в його проведення.

На слуханнях голова комітету Ричард Берр запитав у Маккейба, чи відомо тому про розмову Комі з Трампом, коли голова ФБР повідомив президента, що той не є об'єктом розслідування.

Маккейб відповів, що не може це коментувати, оскільки слідство все ще триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram