ГоловнаСвіт

Новий глава ФБР пообіцяв продовжити розслідування щодо Росії

За словами Маккейба, звільнення Комі не вплинуло на роботу бюро.

Новий глава ФБР пообіцяв продовжити розслідування щодо Росії
Фото: gp.by

Розслідування ФБР про можливі зв'язки між виборчим штабом Дональда Трампа і Росією та втручання останньої в президентські вибори в США буде продовжуватися, незважаючи на звільнення директора бюро Джеймса Комі.

Про це заявив його наступник на посаді Ендрю Маккейб, передає ВВС Україна.

За словами Маккейба, який зараз виконує обов'язки директора бюро, звільнення Джеймса Комі не вплинуло на роботу ФБР.

Він також пообіцяв у майбутньому повідомляти про будь-які політичні втручання в роботу бюро.

Критики звинувачують Дональда Трампа у звільненні Джеймса Комі нібито за те, що той очолював розслідування зв'язків з Росією.

Американські ЗМІ також повідомляють, що колишній директор ФБР просив про додаткові ресурси для проведення розслідування, і демократи в сенаті США направили офіційний запит до Мін'юсту для підтвердження, чи надавали бюро відповідні додаткові кошти.

Деякі з демократів вважають, що повідомлення в ЗМІ можуть бути правдою, хоча прес-секретар Мін'юсту назвала їх "абсолютно помилковими". Демократи також закликали призначити керівником розслідування зв'язків команди Трампа з Росією спецпрокурора.

Водночас у Білому домі наполягають, що Джеймс Комі звільнений через сумніви в його компетентності, пов'язані з тим, як він вів розслідування витоку електронної пошти кандидата в президенти США Гілларі Клінтон. У Білому домі також заявили, що Комі втратив популярність серед своїх підлеглих. Водночас чинний в.о. керівника ФБР Ендрю Маккейб, виступаючи перед комітетом Сенату, спростував це.

Розслідування щодо можливого втручання Росії у вибори президента США ведуть ФБР і комітети розвідки Палати представників і Сенату США. В його рамках ФБР також розслідує можливі зв'язки екс-радника президента Трампа Майкла Флінна і посла Росії в США Сергія Кисляка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram