ГоловнаСвіт

Адвокат Фірташа в США оскаржив законність порушення справи проти його клієнта

У прокуратурі Чикаго відмовилися коментувати це клопотання.

Адвокат Фірташа в США оскаржив законність порушення справи проти його клієнта
Фото: Макс Левин

Адвокат українського бізнесмена Дмитра Фірташа екс-прокурор США Ден Вебб направив клопотання судді суду Північного округу штату Іллінойс Ребеці Паллмайєр про закриття справи, порушеної Міністерством юстиції США щодо його клієнта.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на Chicago Tribune.

"В обвинувальному висновку немає якого-небудь здійснений Фірташем незаконний акт, який мав місце у США або торкнувся США", - аргументує свою позицію захисник українського бізнесмена, згідно з даними видання.

Ден Вебб вказує також, що Фірташ ніколи не звертався за американською візою і не в'їжджав у США, стверджуючи, що єдиний зв'язок із Чикаго - це мобільний телефон, який фігурує в справі та зареєстрований в місті.

На думку адвоката, прив'язка Boeing до можливого титанового проекту Фірташа в Індії, на якій американські прокурори будують свої звинувачення, також некоректна, зазначається в статті.

Chicago Tribune нагадує, що в команду адвокатів Дмитра Фірташа в США крім Дена Вебба входять адвокат Білого Дому при Біллі Клінтоні Ленні Девіс і колишній міністр національної безпеки Майкл Чертофф.

У статті зазначається, що представник прес-служби прокуратури Чикаго Джозеф Фіцпатрік відмовився коментувати це клопотання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram