ГоловнаСвіт

Філіппіни відправили війська на спірний острів у Південно-Китайському морі

Маніла виділила на будівництво укріплень на спірній території $32 млн.

Філіппіни відправили війська на спірний острів у Південно-Китайському морі
Фото: http://asiareport.ru

Філіппіни відправили війська і предмети провізії на один із спірних островів у Південно-Китайському морі в рамках підготовки до будівельних робіт.

Про це повідомляє Аssociated Рress з посиланням на чиновників.

За словами генерал-лейтенанта Рауля дель Росаріо, голови військового командування Філіппін, війська і первинні поставки прибули на острів Паг-Аса минулого тижня.

На будівництво, яке буде включати зміцнення і подовження злітно-посадкової смуги та будівництво рибного порту, опріснювального заводу, об'єктів для морських досліджень і туристів, а також ремонт житла для військовослужбовців було виділено близько 1,6 млрд песо ($32 млн).

У квітні Китай виступив проти візиту філіппінських військових, а також президента Родріго Дутерте на цей острів. Водночас, як нагадує АР, Китай створив подібні укріплення на семи островах в Південно-Китайському морі

Китай претендує на більшу частину Південно-Китайського моря, через яке проходять торговельні шляхи, які обслуговують вантажні перевезення вартістю до $5 трлн на рік. Також на цю територію моря претендують Бруней, Малайзія, Філіппіни, Тайвань і В'єтнам.

Нагадаємо, що в липні 2016 року суд у Гаазі відхилив територіальні претензії КНР в Південно-Китайському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram