ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Петербурзі затримали підозрюваного в зв'язках з виконавцем теракту в Петербурзі

Затриманого підозрюють у незаконному обігу вибухових речовин.

У Петербурзі затримали підозрюваного в зв'язках з виконавцем теракту в Петербурзі
Теракт в Петербурге
Фото: EPA/UPG

У Москві затримали громадянина однієї із середньоазіатських республік, який пов'язаний із виконавцем теракту в метро Петербурга. 

Про це повідомили в ФСБ, пише "Интерфакс".

За інформацією ФСБ, підозрюваного звуть Ерматов М.Б., його затримали 11 травня. Ерматова підозрюють у незаконному обігу вибухових речовин, які пов'язані з виконавцем теракту в Петербурзі Агбаржона Джалілова, уточнює "Интерфакс".

"У цей час здійснюється комплекс оперативних заходів і слідчих дій з перевірки М. Ерматова на причетність до розслідуваного теракту", - цитує заяву ФСБ ТАСС

У петербурзькому метро 3 квітня стався вибух між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут". У результаті теракту загинули 16 осіб, у тому числі терорист-смертник.

Слідчий комітет Росії назвав виконавцем теракту Акбаржона Джалілова. У справі про теракт також було заарештовано восьмеро осіб у Москві та Санкт-Петербурзі. Під час обшуків у них виявили зброю і боєприпаси.

Пізніше ФСБ повідомила про затримання ймовірного організатора теракту в Петербурзі - Аброра Азімова. За версією слідства, він підготував Джалілова до виконання теракту. Потім стало відомо про затримання його старшого брата - Акрама Азімова. ФСБ вважає, що він був спільником під час переправлення грошей, використаних при підготовці теракту в петербурзькому метро, а також організував канал зв'язку з "емісарами міжнародних терористичних організацій".

Усього в числі фігурантів кримінальної справи про вибух у петербурзькому метро 10 осіб. Раніше сьогодні трьом із них - Бахраму Ергашеву, Ібрагімжону Ерматову і Махамадюсуфу Мірзаалімову - следство висунуло звинувачення, передбачені пунктом "б" частини 3 статті 205 КК РФ (терористичний акт) і частини 2 статті 222.1 КК РФ (незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухових пристроїв).

25 квітня стало відомо, що пов'язане з "Аль-Каїдою" терористичне угруповання "Батальйон імама Шаміля" взяло на себе відповідальність за теракт у Петербурзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram