ГоловнаСвіт

Сенат США спитав у Флінна про пов'язані з Росією документи

Ненадання документів загрожує позбавленням волі.

Сенат США спитав у Флінна про пов'язані з Росією документи
Майкл Флинн
Фото: EPA/UPG

Комітет з розвідки Сенату США направив колишньому раднику президента Дональда Трампа з національної безпеки Майклу Флінну повістку з вимогою надати документи, необхідні для розслідування втручання Росії в президентські вибори у США.

У спільній заяві сенатор-республіканець Томас Бар і демократ Марк Ворнер відзначили, що комітет уже звертався до Флінна з проханням добровільно надати документи, які можуть допомогти в розслідуванні, проте генерал відмовився, пише Бі-бі-сі.

Ненадання документів після отримання повістки може бути визнано неповагою до Конгресу, що, своєю чергою, загрожує штрафом або позбавленням волі.

Нагадаємо, Флінн став однією з ключових фігур у розслідуванні про можливий вплив Росії на президентські вибори у США. У лютому Флінн подав у відставку, визнавши, що дезінформував керівництво, а саме віце-президента Майка Пенса, про контакти з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком наприкінці грудня.

Наприкінці березня стало відомо, що Флінн погодився під присягою розповісти все, що знає про ймовірні спроби Москви вплинути на вибори у США, в обмін на захист від кримінального переслідування. Однак у Конгресі поки що говорять, що хочуть зібрати більше документів й опитати свідків.

У вівторок ввечері Трамп раптово звільнив голову ФБР Джеймса Комі, який очолював розслідування зв'язків команди Трампа з Росією. Багато американських політиків розкритикували це рішення, заявивши, що президент так намагається перешкодити розслідуванню. У Білому домі, проте, заявляють, що причиною звільнення стала недовіра до Комі з боку президента, міністерства юстиції, членів Конгресу, а також пересічних працівників ФБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram