ГоловнаСвіт

Колишній прем'єр Франції Мануель Вальс пішов від соціалістів до Макрона

"Я хочу стати членом руху "Вперед, Республіко".

Колишній прем'єр Франції Мануель Вальс пішов від соціалістів до Макрона
Вальс (справа) и Макрон
Фото: EPA/UPG

Колишній прем'єр-міністр Франції, соціаліст Мануель Вальс заявив, що бажає брати участь у парламентських виборах від руху "Вперед, Республіко" новообраного президента Еммануеля Макрона.

"Я буду кандидатом від президентської партії, і я хочу стати членом руху "Вперед, Республіко", - заявив він в ефірі радіостанції RTL. За його словами, більшість пропозицій програми Макрона вписується в лінію Соціалістичної партії. "Сьогодні необхідно, щоб у Еммануеля Макрона була більшість у парламенті, що дозволить йому керувати країною", - цитує Вальса Міжнародне французьке радіо.

Він вважає, що "Соціалістична партія мертва".

Радник Макрона Крістоф Кастанер сказав, що у Вальса є шанси стати депутатом Національних зборів від руху "Вперед, Республіко", якщо він вийде з партії соціалістів.

У Соціалістичній партії Франції нервово відреагували на заяви колишнього прем'єр-міністра. Генеральний секретар партії Жан-Крістоф Камбаделіс заявив, що Мануель Вальс повинен здати свій партквиток. У понеділок у штабі партії проходять збори правлячого комітету, на якому буде вирішуватися доля як Мануеля Вальса, так і майбутнього партії соціалістів.

Нагадаємо, що Мануель Вальс очолював французький уряд з 31 березня 2014 року по 6 грудня 2016 року. Він хотів балотуватися в президенти, але програв праймериз республіканців Бенуа Амону.

Парламентські вибори у Франції відбудуться в червні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram