ГоловнаСвіт

Обама застерігав Трампа від призначення радником Майкла Флінна

Флінн закулісно домовлявся про зняття санкцій з РФ. 

Обама застерігав Трампа від призначення радником Майкла Флінна
Барак Обама и Дональд Трамп во время встречи в Белом Доме
Фото: EPA/UPG

Колишній президент США Барак Обама особисто говорив Дональду Трампу, що не слід призначати радником з національної безпеки генерала Майкла Флінна, пише "Голос Америки".

Своє попередження Обама зробив у ході 90-хвилинної зустрічі з Трампом, що відбулася в Білому домі 10 листопада. Трамп проігнорував попередження Обами і призначив Флінна - але лише для того, щоб через 24 дні звільнити його.

2014 року Обама звільнив Флінна з поста начальника розвідувального управління Міністерства оборони за деструктивний стиль керівництва.

Трамп звільнив Флінна з посади свого радника взимку 2017 року у зв'язку з перехопленням його розмов з послом РФ у США Сергієм Кисляком, які показали, що Флінн збрехав віце-президенту Майку Пенсу та іншим з приводу змісту його бесід із російським дипломатом.

Тепер Дональд Трамп намагається дистанціюватися від скандалу з Флінном і перекласти його на інших. Зокрема, він написав у своєму твіттері, що адміністрація Обами надала колишньому раднику "вищий рівень доступу до секретної інформації", коли той працював у Пентагоні. В іншому твіті Трамп заявив, що сенатському комітету слід розпитати Саллі Єйтс (виконувала обов'язки генпрокурора США в перші дні адміністрації Трампа), чи знає вона, як засекречена інформація про перехоплені розмови з Кисляком просочилася до газет невдовзі після того, як вона розповіла про це юристам Білого дому.

Трамп намагається переконати всіх, що демократи використовують "фальшиву історію" про його зв'язки з Росією як виправдання за поразку на виборах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram