ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Убито лідера афганського відгалуження ІДІЛ

Його ліквідували спецпризначенці США й Афганістану.

Убито лідера афганського відгалуження ІДІЛ
Фото: EPA/UPG

Під час спільної операції афганських і американських спецпризначенців, проведеної наприкінці квітня, було вбито місцевого лідера угруповання "Ісламська держава" Абдула Хасиба, заявив у неділю представник Пентагону.

Про це пише BBC.

Хасиба, зокрема, вважають відповідальним за збройний напад на військовий госпіталь у Кабулі, який забрав понад 50 життів.

Абдула Хасиба і ще кількох польових командирів угруповання було вбито 29 квітня в селі Ачин провінції Нангархар, що межує з Пакистаном. В операції зі знищення ватажків ІДІЛ брали участь рейнджери армії США, двох з яких було вбито, і афганські спецпризначенці. Операцію проводили за підтримки авіації.

"Ця успішна спільна операція - ще один важливий крок у нашій неослабній кампанії, мета якої - перемогти ІД-Х ["Ісламська держава - Хорасан", за назвою історичної області, що включає в себе Афганістан] у 2017 році", - йдеться в заяві командувача силами США в Афганістані генерала Джона Ніколсона.

"Ісламська держава-Хорасан", або "Вілаят Хорасан", відома із січня 2015 року. Її першим лідером призначили Гафіза Саїда Хана, якого торік знищив американський безпілотник. Наступником Хана обрали Абдула Хасиба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram