ГоловнаСвіт

Міноборони Німеччини перевірить військові казарми на наявність нацистської атрибутики

Урсула фон дер Ляєн заявила, що не потерпить преклоніння перед вермахтом в сучасній армії.

Міноборони Німеччини перевірить військові казарми на наявність нацистської атрибутики
Урсула фон дер Лайен
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони Німеччини проведе перевірки в усіх військових казармах країни, після того як у двох частинах бундесверу була виявлена атрибутика нацистської епохи.

Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

Відповідне розпорядження віддав генеральний інспектор збройних сил Німеччини. В казармах будуть шукати матеріали, пов'язані з вермахтом.

Таке рішення було ухвалене на тлі скандалу навколо випадків прояву вкрай правого екстремізму в німецькій армії.

Наприкінці квітня лейтенанта бундесверу заарештували за підозрою в підготовці теракту, який він хотів подати як напад сирійського біженця. Слідчі у Франкфурті заявили, що 28-річний підозрюваний був відомий в минулому своїми ксенофобськими поглядами.

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн скасувала заплановану поїздку в США і вирушила у французький Ількирш, де проходив службу заарештований. З'ясувалося, що пам'ятні речі часів вермахту відкрито показувалися там в загальній кімнаті, незважаючи на заборону нацистської символіки.

В іншій кімнаті - Фюрстенберг в місті Донауешингене на південному заході Німеччини - скандал вибухнув після того, як там були виявлені каски нацистської епохи, виставлені на огляд.

Представник міністерства оборони повідомив, що серед предметів, знайдених в Донауешингене, не було тих, за які карають за німецькими законами: наприклад, які містять свастику. Однак, міністр оборони заявила, що не терпітиме преклоніння перед вермахтом в сучасній армії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram