ГоловнаСвіт

У Франції моделям заборонили бути занадто худими

Роботодавцям, які наймають занадто худих моделей, загрожує шість місяців в'язниці і штраф у 75 тисяч євро.

У Франції моделям заборонили бути занадто худими
Фото: uberkid.typepad.com

Для участі у Паризькому тижні високої моди або фотосесіях, що проходять у Франції, моделям доведеться надавати медичні довідки, що свідчать про відсутність серйозного дефіциту ваги.

Про це йдеться в опублікованому в п'ятницю, 5 травня, указі французького уряду, в якому описуються деталі реалізації прийнятого в 2015 році закону проти надмірно худих моделей, передає DW.

Французькі роботодавці, які наймають на роботу моделей з індексом маси тіла набагато меншим від норми, відтепер можуть отримати покарання до шести місяців в'язниці і штраф у 75 тисяч євро, пише dpa. Указ діє з 6 травня.

Крім того, з жовтня ретушовані фотографії моделей в рекламі повинні супроводжуватися відповідною позначкою. Тим самим міністерство охорони здоров'я Франції хоче зупинити поширення недосяжних ідеалів краси і домогтися скорочення випадків захворювання на анорексію серед молоді.

Нагадаємо, в квітні 2015 р. французький парламент заборонив працювати в країні занадто худим моделям. Таким чином влада Франції вирішила боротися з анорексією в країні.

У 2007 році Ізабель Каро (Isabelle Caro), колишня французька фотомодель, яка страждала на анорексію, знялася оголеною у фотосесії, присвяченій підвищенню обізнаності про хворобу. В 2010 році, у віці 28 років вона померла.

Мода на екстремальну стрункість прийшла у фешн-галузь в 1960-х роках, остаточно ставши трендом в 1990-х (період, який в індустрії моди називають "героїновим шиком"). У другому десятилітті XXI століття модна індустрія, яка довгі роки відрізнялася неймовірно суворими стандартами, дозволила виходити на подіум манекенницям, які не відповідають класичним уявленням про красу. Так, компанія L'oreal уклала договір з моделлю-трансгендером; на подіумах і в глянцевих фотосесіях стали з'являтися манекенниці з пишними формами, а також літні моделі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram