ГоловнаСвіт

Чотири країни приєдналися до санкцій ЄС через загрозу територіальній цілісності України

Загалом у списку 150 фізичних та 37 юридичних осіб.

Чотири країни приєдналися до санкцій ЄС через загрозу територіальній цілісності України
Фото: kp.ua

Чорногорія та Албанія, які є кандидатами на вступ у Євросоюз, а також Норвегія та Україна приєдналися до рішення Ради ЄС про продовження санкцій проти російського керівництва.

Про це в п'ятницю, 5 травня, повідомила верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні, передає Німецька хвиля.

ЄС бере до відома це рішення і вітає його, вказала далі глава європейської дипломатії.

13 березня Рада ЄС продовжила до 15 вересня 2017 року санкції проти довірених осіб російського президента Володимира Путіна і лідерів проросійських сепаратистів, причетних до порушення територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Загалом у списку вказано 150 фізичних та 37 юридичних осіб.

Штрафні заходи, введені в березні 2014 року, включають заморожування рахунків, фінансових активів і заборону на в'їзд у країни Євросоюзу. Найвідомішими в чорному списку ЄС є російський віце-прем'єр Дмитро Рогозін, радник Путіна Сергій Глазьєв, олігарх і друг Путіна Аркадій Ротенберг, помічник президента РФ Владислав Сурков, колишній голова Держдуми і нинішній голова Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram