ГоловнаСвіт

Глави МЗС Росії та Німеччини обговорили формат переговорів "нормандської четвірки"

Російська сторона наполягає на пріоритеті просування політичних розділів Мінських домовленостей.

Глави МЗС Росії та Німеччини обговорили формат переговорів "нормандської четвірки"
Фото: mid.ru

Міністри закордонних справ Росії та Німеччині Сергій Лавров та Зігмар Габріель провели телефонну розмову, під час якої обговорили подальші дії щодо стабілізації ситуації на Донбасі в рамках "нормандського формату" (Україна, Німеччина, Франція, РФ).

Про це повідомляється на сайті російського МЗС.

"Міністри підтвердили готовність продовжувати тісну взаємодію в рамках "нормандського формату" з метою якнайшвидшого врегулювання внутрішньоукраїнського конфлікту на основі повного виконання сторонами мінського "Комплексу заходів". Було підкреслено необхідність забезпечити стійке припинення вогню, створення зон безпеки і відведення важких озброєнь", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що з російської сторони особливу увагу було зосереджено на просуванні політичних розділів Мінських домовленостей. Лавров також закликав чинити вплив на київську владу з метою домогтися зняття торговельно-економічної і транспортної блокади окупованих територій.

Нагадаємо, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, заступник спікера Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що переговори в "нормандському" і мінському форматах поставлені на паузу через проведення виборів у Німеччині та Франції.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що переговори в "нормандському форматі" будуть продовжені після президентських виборів у Франції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram