ГоловнаСвіт

У Санкт-Петербурзі зірвали антивоєнну акцію "Діти малюють світ"

Головним фактором роздратування став напис "Ти пробач нам, Україно!".

У Санкт-Петербурзі зірвали антивоєнну акцію "Діти малюють світ"
Фото: svoboda.org

У Санкт-Петербурзі зірвали акцію "Діти малюють світ" проти війни в Україні, яка проходила у місті з 2 травня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Вранці 5 травня активісти встановили неподалік від станції метро "Піонерська" куб з дитячими малюнками, але через деякий час вони зазнали нападів з боку учасників прокремлівського "Національно-визвольного руху" (НВР) і місцевих торговців.

Активісти викликали поліцію, але нападники встигли розламати куб, після чого забрали всі його частини та інші реквізити акції і відвезли в невідомому напрямку. Організатори заходу вирушили в поліцію, щоб вимагати повернути їм майно, зокрема через суд.

За словами активістки петербурзького відділення руху "Солідарність" Ольги Смирнової, напередодні на місце проведення акції приїхав представник адміністрації Приморського району. За словами чиновника, він не припускав, що серед реквізиту акції будуть дитячі малюнки проти війни в Україні. На думку Смирнової, саме райадміністрація стоїть за нападами НВР.

Активістка також вважає, що головним фактором роздратування став напис на одній зі сторін куба: "Ти пробач нам, Україно!", який мав на меті нагадати громадянам Росії про відповідальність за конфлікт на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram