ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Роскомнагляд заблокував четвертий за кількістю користувачів месенджер у світі

Представник Роскомнагляду причини блокування не назвав.

Роскомнагляд заблокував четвертий за кількістю користувачів месенджер у світі
Роскомнадзор
Фото: newsfiber.com

Роскомнагляд заблокував один з найбільших месенджерів у світі - китайський месенджер WeChat - і вніс його до списку заборонених у Росії сайтів.

Про це повідомляє vc.ru.

Користувачі повідомляють, що доступ до месенджера обмежено. Адреса месенджера заблокована на всіх сервісних IP-адресах і технічних доменах сервісу, в реєстрі Роскомнагляду він із позначкою Restricting. З такою самою позначкою блокували месенджери Line і BBM, онлайн-рації Zello, які не погодилися бути внесеними до списку організаторів поширення інформації.

Представник Роскомнагляду причини блокування не назвав.

За словами користувачів, деякі інтернет-провайдери вже обмежили доступ до сайту WeChat.

Згідно з дослідженням J'son & Partners Consulting, WeChat перебуває на четвертому місці за кількістю користувачів у світі - у кінці 2016 року ним користувалися 846 млн осіб. Популярнішими від месенджера виявилися WhatsApp, Facebook Messenger і QQ. За даними WeChat, аудиторія сервісу перевищує 890 млн користувачів на місяць.

Заблоковані раніше месенджери Line і BBM і онлайн-рації Zello відмовилися від місця в реєстрі організаторів розповсюджувачів інформації, оскільки не хотіли підпадати під дію "закону Ярової". Згідно з цим законопроектом, сайти з цього реєстру повинні зберігати дані про дії користувачів, в тому числі зміст повідомлень, і надавати їх на вимогу спецслужб або інших уповноважених органів.

У реєстрі організаторів поширення інформації зараз знаходиться 76 сервісів. Серед них сервіс для знайомств Badoo, швейцарський месенджер Threema, а також файлообмінники Depositfiles, Letitbit і Mediaget.

Нагадаємо, що раніше правозахисники попереджали про підрив прав людини і інтернет-безпеки в РФ через "закон Ярової".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram