ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіянці загрожує тюремний термін за купівлю флешки з диктофоном

У прокуратурі Новосибірської області вважають, що росіянка відбудеться штрафом.

Росіянці загрожує тюремний термін за купівлю флешки з диктофоном
Фото: EPA/UPG

Проти 56-річної жительки Барабінська в Новосибірській області (Росія) Тетяну Бєляєву, яка замовила у 2015 році на AliExpress флешку з вбудованим диктофоном, порушили кримінальну справу про замах на незаконне придбання "шпигунського устаткування".

Про це повідомляють на сайті прокуратури Новосибірської області

Справу розгляне Брагінський районний суд Новосибірської області. Бєляєвій загрожує до чотирьох років позбавлення волі за "замах на злочин" і "незаконний обіг спеціальних техзасобів для негласного отримання інформації". Однак у прокуратурі зазначили, що це "занадто суворе покарання" і припустили, що Бєляєвій, швидше за все, призначать штраф.

За версією слідства, в листопаді 2015 року Бєляєва замовила диктофон на сайті AliExpress. Вона оплатила покупку через електронний гаманець "Яндекс.Деньги". Експертиза встановила, що цифровий диктофон належить до "шпигунського устаткування".

Замовлений товар так і не потрапив до Бєляєвої. У лютому 2016 року співробітники митниці в Єкатеринбурзі помітили диктофон під час перевірки рентгенапаратом і вилучили посилку.

"Як розповіла обвинувачена, вона не надала значення тому факту, що у флешкарти вбудований диктофон, і використовувати його в будь-яких корисливих цілях не мала наміру. Слідчі дії затягнулися через те, що справу від самого початку було порушено в Єкатеринбурзі і лише недавно її передали в Новосибірську область. Ніякого запобіжного заходу для обвинуваченої не обирали", - сказав заступник Барабінського міжрайонного прокурора Олександр Дев'ятов, повідомляє "Роскомсвобода"

Раніше подібну справу порушили проти мешканки Братська Іркутської області, повідомляло інформаційне агентство "Байкал.ру". Вона також оформила замовлення на флешку з вбудованим диктофоном восени 2015 року.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Росії колишній головний антикорупціонер отримав 22 роки колонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram