ГоловнаСвіт

Мін'юст США почав розслідування стосовно Uber

Сервіс таксі використовував додаток, що збирав дані про чиновників і поліцейських.

Мін'юст США почав розслідування стосовно Uber
Фото: wealthdaily.com

Мін'юст США почав кримінальне розслідування щодо сервісу таксі Uber через використання компанією додатку, що збирав дані про чиновників і поліцейських.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на два поінформовані джерела.

Програма під назвою Greyball допомагала ідентифікувати представників влади в регіонах, де Uber не мав дозволу на діяльність.

Компанія вже отримала вимогу від влади в Каліфорнії надати документи про роботу Greyball, розповів співрозмовник агентства.

Про існування програми в березні писала газета The New York Times. Після публікації Uber заявила, що забороняє використовувати Greyball для цих цілей і що програма була створена для перевірки запитів від клієнтів заради безпеки водіїв і запобігання шахрайству.

За даними NYT, про роботу Greyball всередині компанії могли знати до 60 осіб. Програма дозволяє на підставі місця розташування клієнта і даних з використовуваного ним пристрою визначити, чи є той можливим чиновником або представником правоохоронних органів, і надати йому іншу версію програми, в якій змінено реальне місце перебування таксі. Сервіс, за інформацією газети, використовувався для того, щоб уникати штрафів і конфіскації машин за незаконну діяльність.

Два роки тому стосовно Uber проводили перевірку за використання схожої програми під назвою God View. Вона дозволяла збирати інформацію про користувачів сервісу в реальному часі.

Нагадаємо, в березні президент Uber покинув компанію, не пропрацювавши в ній і півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram