ГоловнаСвіт

У сирійських бойовиків знайшли прилади нічного бачення з новітньою електронікою з Росії

Від снайперського вогню загинули щонайменше четверо росіян, які брали участь у бойових діях в Сирії.

У сирійських бойовиків знайшли прилади нічного бачення з новітньою електронікою з Росії
Архив
Фото: Макс Левин

Військові фахівці в Сирії, досліджуючи зброю знищених терористів, виявили, що снайпери заборонених у Росії терористичних угруповань "Ісламська держава" і "Джебхат ан-Нусра" використовують прилади нічного бачення з російською електронікою.

Про це повідомляє Коммерсантъ з посиланням на неназвані джерела.

"Ми знайшли так звані електронно-оптичні перетворювачі (ЕОП), вироблені на російських підприємствах", - цитує видання співрозмовника.

Як зазначають, за фактом знахідок у Сирії кримінальну справу поки що не порушено - в рамках дослідчої перевірки проводять оперативні заходи.

Також повідомляють, що бойовики використовують найрізноманітніші снайперські гвинтівки, в тому числі з озброєння армій країн НАТО: наприклад, американську Remington MSR чи австрійську Steyr Mannlicher SSG 08.

За інформацією видання, вивчати озброєння терористів російські фахівці почали відразу після початку участі Росії в сирійському конфлікті. Особливу увагу приділяли снайперським гвинтівкам, тому що від снайперського вогню загинули щонайменше четверо росіян, які беруть участь у бойових діях в Сирії.

Видання зазначає, що наразі невідомо, як російська електроніка опинилася в терористів. Згідно з офіційними даними, кримінальних справ за статтею 348 КК РФ (Втрата військового майна) не порушувалося.

Як повідомляли, офіційна кількість загиблих російських військових за час сирійської кампанії становить понад 30 осіб. За даними ЗМІ, число загиблих у Сирії росіян може бути більшим, оскільки частина з них брала участь у сирійському конфлікті як співробітники приватних військових компаній. Росія проводить військову операцію в Сирії з осені 2015 року. Російська влада стверджує, що до операції залучено тільки авіацію і планів починати масштабну наземну операцію немає.

Найбільшими одноразовими бойовими втратами російської сторони стала загибель п'яти військовослужбовців минулого серпня. Вертоліт Мі-8, в якому вони летіли, збили із землі. У результаті загинули обидва льотчики і три пасажири.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram