ГоловнаСвіт

Прокуратура Угорщини вимагає довічних термінів за вбивство біженців

Четверо обвинувачених вбили 71 нелегального мігранта.

Прокуратура Угорщини вимагає довічних термінів за вбивство біженців
Фото: EPA/UPG

Угорська прокуратура в четвер пред'явила звинувачення проти 11 осіб у контрабанді людей, проти чотирьох з них - ще й у вбивстві.

Справа стосується інциденту в серпні 2015 року, коли правоохоронці виявили на австрійській трасі вантажівку-рефрижератор з 71 тілом біженців, повідомляє DW.

У прокуратурі уточнили, що серед обвинувачених є люди з Афганістану, Болгарії та Лівану, повідомляє інформаційне агентство AP.

Їх також підозрюють в організації контрабанди близько 1200 осіб через угорсько-сербський кордон у країни Західної Європи. У заяві прокуратури уточнюється, що четверо обвинувачених у вбивстві брали безпосередню участь у перевезенні загиблих біженців. Для них прокуратура вимагає довічного ув'язнення. Інші - учасники мережі, яка заробляла сотні тисяч євро на нелегальному транспортуванні, додає агентство новин Reuters.

У серпні 2015 року в вантажівці, покинутій на парковці одного з автобанів на південь від Відня, виявили тіла 71 нелегального мігранта. Серед загиблих - четверо дітей, вісім жінок і 59 чоловіків, частина з них родом з Сирії.

Нагадаємо, в кінці жовтня прем'єр-міністр Угорщини Орбан пригрозив ЄС судом через квоти на мігрантів. На початку жовтня в Угорщині через низьку явку провалився ініційований Орбаном референдум, який покликаний визначити волю громадян країни з приводу квот Євросоюзу щодо розселення біженців.

Раніше угорський прем'єр заявив, що ЄС слід депортувати всіх нелегальних мігрантів. Європа в 2015 році відчула наплив біженців з охоплених військовими діями країн Близького Сходу. Один із шляхів проникнення мігрантів в ЄС проходив через Угорщину.

Як повідомлялося в лютому, Угорщина розпочала будівництво другого паркану на кордоні з Сербією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram