ГоловнаСвіт

Палата представників США ухвалила законопроект щодо протидії впливу Росії

Документ містить засекречений додаток, який не оприлюднюють.

Палата представників США ухвалила законопроект щодо протидії впливу Росії
Палата представителей США
Фото: wikipedia.org

Нижня палата Конгресу США ухвалила законопроект, який розширює зусилля американського уряду з протидії впливу Росії на внутрішню політику Сполучених Штатів та інших країн.

Про це повідомляє Associated Press.

"Палата представників у середу ухвалила законопроект про розвідувальну політику, який збільшує зусилля проти потенційної прихованої кампанії впливу Росії на Сполучені Штати й інші країни, а також прагне посилити контроль Конгресу над американськими розвідувальними службами", - йдеться в повідомленні.

Двопартійний законопроект стосується відповідей на загрози національній безпеці, діяльності розвідувального співтовариства США, а також контролю з боку Конгресу. Документ містить засекречений додаток, що не оприлюднюється.

Очікують, що у верхній палаті Конгресу законопроект затвердять цього тижня.

Крім того, документ передбачає протидію терористичним атакам і повинен посприяти боротьбі з терористами в Іраку, Сирії, Північній Африці й інших країнах. Проект закону підтримує контррозвідувальні програми на території США, реагування на загрози в кіберпросторі, в космічному просторі та на морі. Водночас документ передбачає посилення моніторингу з боку Наглядової ради з питань конфіденційності та громадянських свобод. Це незалежне агентство, створене після подій 11 вересня 2001 року для забезпечення балансу між зусиллями федерального уряду щодо запобігання тероризму із захистом недоторканності приватного життя і громадянських свобод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram