ГоловнаСвіт

Британські політики використали візит головного рабина України в Лондон для отримання інформації про Україну

Питали про боротьбу з корупцією і антисемітизм.

Британські політики використали візит головного рабина України в Лондон для отримання інформації про Україну
Фото: Шимон Бриман

Британські політики використали візит головного рабина України Моше Асмана в Лондон для отримання альтернативної інформації про ситуацію в Україні.

Про це Асман написав на своїй сторінці у Фейсбуці за результатами зустрічі з британським політиком і екс-міністром у кабінетах Тетчер і Кемерона лордом Девідом Говеллом.

«Британська політична еліта уважно стежить за ситуацією в Україні і намагається почути правду про те, що відбувається в країні. На зустрічі в Лондоні з лордом Говеллом я не тільки благословив одного з найавторитетніших британських політиків і аристократів, а й відповів на його детальні питання», - написав Асман.

Зокрема, в бесіді з лордом рабин підкреслив, що Британія повинна надавати значно вагомішу допомогу реформам в Україні, зміцнити обороноздатність країни.

«Лорд особливо цікавився, як перемогти корупцію в Україні. Я запропонував йому кілька варіантів і підкреслив, що потрібна докорінна перебудова й очищення судової системи, а також підготовка на Заході молодих професіоналів у всіх сферах», - розповів Асман.

Він запевнив, що єврейська громада України буде і далі зміцнювати зв'язки з Великобританією, а на питання лорда він відповів, що вірить у майбутнє України і молиться «про настання миру і процвітання країни».

Зі свого боку ізраїльський редактор порталу ForumDaily Шимон Бріман, який також брав участь у зустрічі, розповів LB.ua, що лорда також цікавила динаміка антисемітизму й актів вандалізму в Україні. «Цілком імовірно, оцінка ситуації головним рабином України була цікава в Лондоні як думка незалежного експерта і духовного лідера єврейської громади», - сказав Бріман.

Він також додав, що, за його даними, рабин цими днями в Лондоні мав ще зустрічі з британськими дипломатами, які спеціалізуються на Україні і Росії, а також з представником британської національної розвідки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram