ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Понад 30 людей загинули під час нападу ІД на табір біженців у Сирії

Щонайменше п'ять смертників підірвали себе біля і всередині табору.

Понад 30 людей загинули під час нападу ІД на табір біженців у Сирії
Боевики ИГ
Фото: independent.co.uk

Більш ніж 30 мирних жителів і бійців опозиції були вбиті в результаті нападу бойовиків екстремістського угруповання "Ісламська держава" на табір біженців на північному сході Сирії поблизу кордону з Іраком.

Бойовики напали на тимчасовий табір сирійських та іракських біженців у Раджма-ес-Саліб, на південному сході від міста Шаддаді.

Екстремістське угруповання також атакувало членів альянсу "Демократичні сили Сирії", дислокованих на контрольно-пропускному пункті неподалік, пише Бі-бі-сі.

Щонайменше п'ять смертників підірвали себе біля і всередині табору, заявив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, що базується в Британії.

За його даними, щонайменше 32 людини були вбиті в результаті вибухів і сутичок, серед них 21 мирний житель, ще 30 осіб отримали поранення.

Згідно з повідомленням державного сирійського інформагентства SANA, більш ніж 30 мирних жителів загинули, 34 особи постраждали. Про смертників агентство SANA не згадує. Курдські медики заявили, що загинули 22 мирних жителі.

Джерело в іракській армії повідомило Бі-бі-сі, що нападники викрали десятки людей.

Підтримуваний США альянс, на позиції якого скоєно напад, очолює на сході Сирії боротьбу проти "Ісламської держави".

У цей час члени "Демократичних сил" намагаються взяти контроль над містом Табка в долині річки Євфрат, що мають стратегічне значення. Незабаром після цього вони повинні почати наступ, щоб відбити фактичну столицю ІД - Ракка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram