ГоловнаСвіт

КНДР пригрозила знищити атомний підводний човен ВМС США з ракетами Tomahawk

"У той момент, коли "Мічиган" спробує хоча б поворухнутися, він буде приречений на жалюгідну долю перетворення в підводний привид".

КНДР пригрозила знищити атомний підводний човен ВМС США з ракетами Tomahawk
Фото: EPA/UPG

Північна Корея пригрозила знищити атомний підводний човен "Мічиган" ВМС США, який раніше на цьому тижні зайшов у південнокорейський порт Пусан.

Про це пише південнокорейське агентство "Енхап" з посиланням на повідомлення північнокорейського пропагандистського порталу Uriminzokkiri.

"У той момент, коли "Мічиган" спробує хоча б поворухнутися, він буде приречений на жалюгідну долю перетворення в підводний привид, нездатний повернутися на поверхню", - обіцяють автори повідомлення.

За їхніми словами, "термінове перекидання атомного підводного човна в води в районі Корейського півострова, що збіглося за часом з відправленням туди ударного авіаносного угруповання, покликане ще більше посилити військові загрози проти нашої республіки".

Атомна субмарина "Мічиган" типу "Огайо" зайшла в південнокорейський порт Пусан на початку поточного тижня. Вона повинна приєднатися до ударної групи авіаносця "Карл Вінсон", що проводить спільні навчання з кораблями Морських сил самооборони Японії недалеко від Корейського півострова.

Зараз ВМС США мають у своєму розпорядженні чотири атомні підводні крейсери - носії крилатих ракет, що перебудовані з перших кораблів серії стратегічних ракетоносців типу "Огайо". Під час модернізації 22 з 24 ракетних шахт, початково призначених для розміщення балістичних ракет Trident C-4, були перероблені під пускові установки крилатих ракет сімейства UGM-109 Tomahawk (до 154 одиниць).

КНДР раніше заявляла про готовність завдати превентивного удару по американських військових базах, якщо Вашингтон піде на політичну, економічну або військову провокацію, спрямовану проти Пхеньяну. Представник генштабу армії КНДР пояснював, що "в разі агресії США" будуть атаковані військові об'єкти Сполучених Штатів в Японії і Південній Кореї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram