ГоловнаСвіт

Росія зажадала від США доказів застосування хімзброї в Сирії та Іраку

У МЗС РФ визнали, що у зв'язку з імовірним хімінцидентом в Ідлібі Вашингтон діяв з порушенням міжнародного права.

Росія зажадала від США доказів застосування хімзброї в Сирії та Іраку
Фото: EPA/UPG

Російська Федерація закликає Сполучені Штати Америки надати Раді Безпеки ООН докази ймовірного застосування хімічної зброї в Іраку та Сирії.

Про це повідомляється  в коментарі МЗС Росії.

У документі наголошується, що США слід поділитися з Радою безпеки ООН доказами використання терористами хімзброї, отриманими американськими військовими в 2015-2016 роках безпосередньо з місць застосування екстремістами отруйних речовин.

"Не завадило б також ознайомитися і з "неспростовними" доказами складування на сирійській авіаційній базі Шайрат хімічної зброї, яка нібито була застосована під час авіаудару по Хан-Шейхун, і зрозуміти, чому в зв'язку з імовірним хімінцидентом у сирійській провінції Ідліб Вашингтон діяв з порушенням міжнародного права", - йдеться в документі. 

Як повідомлялося 26 квітня, спецслужби Франції підтвердили використання хімічної зброї в Ідлібі.  У Франції вважають, що джихадистські угруповання не мають можливостей для підготовки і здійснення хіматаки.

Раніше лабораторії Організації заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) встановили, що під час удару сирійської урядової авіації по місту Хан-Шейхун 4 квітня мирне населення постраждало від газу зарин або подібного йому. Жертвами хіматаки стали щонайменше 100 осіб. За версією російських військових, сирійська авіація завдала удару по великому складу боєприпасів, де бойовики зберігали хімзброю.

США поклали відповідальність за атаку на президента Сирії Башара Асада  і 7 квітня завдали удару крилатими ракетами по авіабазі сирійських військ у "Шайрате". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram